Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Skip links

Tak for et fantastisk 2015!

2015 blev året, hvor tematikker omkring køn og diversitet gik fra at være den største partyspoiler til at være på alles læber. Og at være på alles læber er godt, fordi det skaber interesse og grobund for handling til at ændre på menneskers ulige muligheder og rum for mangfoldige måder at være til på!

Årets udvikling skyldes ikke mindst de modige, personlige historier om strukturelle udfordringer i almindelige menneskers levede liv, der har haft så meget kraft og stor genkendelighed, at de har sprængt informationsmængden og mange menneskers modvilje mod at turde se uligestilling på baggrund af bla køn og seksualitet. Mao er der er grund til optimisme og tro på, at 2016 vil blive endnu et år, hvor begrænsende normer og stereotyper vil blive udfordret! Nogle bidrager privat, andre professionelt. Vi lover at gøre vores – og håber at du vil gøre det samme.

IMG_1621

 

 

 

 

 

Cecilie deltog som ekspert ved EU Forum on the Future of Gender Equality i foråret – se mere fra forummet her

IMG_4456

 

 

 

 

 

 

Vi færdiggjorde kampagnevideoen ‘Hvad gør dig særlig’ (se filmen her) samt dokumentarfilmen ‘EILA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi deltog ved Folkemødet i juni – læs om vores event ‘Køn i uddannelse’ her

IMG_9436

 

 

 

 

Cecilie har deltaget i et diverse artikler og tv-udsendelser, og holdt foredrag om køn og uddannelse i både ind- og udland. Læs mere i vores presse-sektion her.

Print

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har opstartet Salon Elsa, et flydende forum for udveksling af viden, idéer og debat om aktuelle udfordringer omkring køn, diversitet og uddannelse. Læs mere om Salon Elsa her.

WD_Ball

 

 

 

 

 

 

Cecilie indgik et samarbejde med EIR Soccer, for at øge fokus på køn, ligestilling indenfor pigefodbold i Danmark. Læs om samarbejdet her. Vi har samtidig planer om et fremtidigt samarbejde til ligestillingskonferencen Women Deliver til maj 2016.

Skærmbillede 2015-09-28 kl. 12.11.36

 

 

 

 

 

Vi har forfattet det danske bidrag til rapporten: ‘Mapping promising Nordic practices in gender equality promotion at basic education and kindergarten’, finansieret af NIKK. Cecilie er også med i en nordisk arbejdsgruppe, denne gang omkring udviklingen af en ny online platform til pædagoger og lærere om, hvordan man kan udvikle en professionel kønspraksis. Online platformen bygger på rapporten. Læs mere her.

GronneFriskole

 

 

 

 

Den Grønne Friskole er gået ind i vores projekt Kønscertifikat: et bæredygtigt kvalitetsmærke, der angiver, at der leves op til særlige krav til forskningsbaseret viden om køn i pædagogisk praksis. I forventning om at opnå nødvendige ressourcer og resultater bliver Den Grønne Friskole i 2016 den første kønscertificerede skole i Danmark. Læs mere her.