Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Skip links

NY RAPPORT: Anbefaler større bevidsthed om køn og ligestilling i uddannelse. Cecilie har været udvalgsmedlem, og siddet i udvalget for grundskole.

Rapporten fra Udvalget om ligestilling i dagtilbud og uddannelse er født efter lang fødsel! Det lykkedes på trods af ministerskifte og et stort udvalg med mange uddannelsesagendaer!
Jeg har siddet i udvalget på grundskoleområdet (og har derfor kun medansvar for denne del af rapporten), og jeg er stolt af at have bidraget til, at ministeriet nu anbefaler større bevidsthed om køn og ligestilling i dagtilbud og uddannelse. Det har jeg arbejdet for i 20 år.

Træerne vokser ikke ind i himlen, og rapporten har sine bl.a. intersektionelle mangler – men det er STORT, at disse ord om øget normkritisk bevidsthed nu kommer ud fra ministeriet og på den måde skaber rum for handling ude i virkeligheden.

Derude, hvor alle ordene handler om virkelige børn og unge uanset køn, etnicitet og seksualitet mm, der kommer i klemme, bliver holdt tilbage, underkendt, overset, mobbet, ikke lærer det, de har potentiale til, ikke får den uddannelse og det job, de har evner og mod til, ikke udlever den kærlighed eller skaber de venskaber, som livet kan bringe, hvis man er heldig. Og ikke mindst lever i et samfund, som skaber rum for det.

Forhåbentlig bliver rapporten en anerkendelse af, at vi stadig socialiserer og uddanner stereotypt, og at vi derfor stadig skaber ulige betingelser for udvikling, trivsel og læring. MEN at vi med ny viden og ny bevidsthed kan imødekomme disse udfordringer og skabe flere og mere lige muligheder i livet.

 

Læs rapporten