Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Skip links

#METOO

Cecilie er blevet interviewet af Jyllandsposten i forbindelse med #metoo kampagnen. Cecilie taler fra et socialiseringsperspektiv i forhold til, at alle køn er vokset op med en usund kultur når det gælder grænseoverskridende seksuel adfærd, og kampagnen synliggør en dårlig cocktail af køn, sex og magt. #metoo indikerer, at denne usunde kultur nu synliggøres og udstilles, og at det er med til at legitimere dét at sige fra. Forhåbentligt kan kampagnen være med til, at flere folk med grænseoverskridende adfærd får blik for den usunde kultur, og motiveres til at skabe mere empatisk og ligeværdig omgang med andre mennesker.
Cecilie udtaler blandt andet:

“Vores normkritiske niveau og vores magtkritik i forhold til nogle af disse dynamikker er ikke særligt udviklede. Vi har en selvforståelse i Danmark omkring ligestilling, som slet ikke svarer til virkeligheden. Vi tror, at vi er de bedste på ligestillingsområdet i Norden, men vi ligger i virkeligheden på sidstepladsen”

“Historisk i det patriarkalske samfund har det jo været sådan, at manden har haft særlige rettigheder, også når det gælder kvinder og kvinders kroppe. Den kultur er kvinderne også blevet opdraget i, hvilket forklarer, hvorfor de ikke tidligere har sagt fra. Men det gør de så nu, og det på en måde, der larmer”

Læs: ‘Mens #metoo vælter mediefolk på stribe i Sverige, er der stille i Danmark’

Læs: ‘Kvinder markerer klarere end før, hvor langt manden må gå’