Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Skip links

Forlaget Mangfold udgiver IBSEN I DAG

Forlaget Mangfold har udgivet IBSEN I DAG efter normkritisk idé af Ulrik Frost og med forord af Storm Lillevang. Det grafiske layout er af Stine Langvad. Bogen er ikke mindst rettet mod unge, der gennem bogens normkritiske rammesætning vil opleve Henrik Ibsens ‘En folkefjende’ og dens tematikker moderne. ’Ibsen i dag’ er en genudgivelse af Henrik Ibsens ’En folkefiende’ fra 1882, genaktualiseret gennem nutidens feministiske magt- og identitetspolitiske problemstillinger.
I denne klassiker af Henrik Ibsen udråbres den stålfaste idealist Doktor Stockmann til en folkefjende, fordi han kritiserer magten, går mod majoriteten og kæmper for sandheden. Sandheden kan som bekendt være ilde hørt, og spørgsmålet er om sandheden altid skal frem for enhver pris?
’En folkefiende’ er et tidsløst drama om demokratiets slagsider, minoriteters oprør, pressens indflydelse, folkets vilje og autoriteters magt. Og om at være udenfor fællesskabet.
Med denne genudgivelse sættes dramaet ind i en nutidig kontekst, hvor fokus på dynamikker omkring magt, normer og strukturelle uligheder hjælper os til at gentænke identitetskampe og samfundsdiskussioner dengang som i dag.