Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Skip links

Altingets årlige døgnmøde: Hvordan skal vi forholde os til kønsrelateret mistrivsel og normkritik i uddannelsessystemet?

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Altingets årlige døgnmøde: Hvordan skal vi forholde os til kønsrelateret mistrivsel og normkritik i uddannelsessystemet?

17. august 2022 @ 10:00 20:00

De sidste par år har budt på store spring i identitets- og kønsdebatten her i Danmark. Og den debat har særligt haft sit afsæt i uddannelsessystemet, hvor unge studerende har været frontløbere på den normkritik, som vi nu skal forholde os til. Men hvordan skal netværket fra deres stol forholde sig til de nye trends på området? Hvilken betydning får de i praksis på tværs af uddannelsessystemet? Og hvordan undgår vi, at kønsrelaterede problemstillinger skaber mistrivsel blandt vores studerende? 

Til dette års døgnmøde vil vi i fællesskab blive klogere på, hvordan vi skal tage stilling til de nye køns- og identitetsmæssige bevægelser, som blomstrer i uddannelsessystemet. For at blive klogere på dét får vi blandt andet besøg af Cecilie Nørgaard, Direktør og Uddannelses- og kønssociolog, Mangfold. Cecilie er også forfatter af bogen ‘Han, hun, hen‘, hvor hun positionerer sig indenfor krydsfeltet mellem køn, kultur, uddannelse og socialisering. 

Årets netværksmøde byder ligeledes på praksisnære workshops, som skal klæde netværkets medlemmer på med værktøjer til håndteringen af køns- og identitetsmæssige problemstillinger. Til dét får vi besøg af DareGender, som er specialiserede i oplæg og workshops på området. DareGender står derfor klar til at  bidrage med viden, sparring og inspiration til de udfordringer der kan opstå omkring diversitet, ligestilling og kønnede normer på uddannelsesinstitutionerne.

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på smukke Kragerup Gods i Vestsjælland. Omringet af skøn natur får du gennem et døgn mulighed for at gå i dybden med uddannelsespolitiske emner sammen med netværket. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig middag i godsets restaurant ‘Blixen’.

Kragerup Gods

Kragerupgårdsvej 33
Ruds-Vedby, 4291 Danmark